Segla i Italien Sardinien


Sardinien

En seglingsresa i Italien och Sardinien är som tagen ur en bild bok klippor av sandsten och smaragd färgat hav. De flesta seglare faller främst för norra och Nord-Östra delen av ön, Costa Smeralda och Maddalenas skärgård, här hittar man även vår bas (Portisco).

En plats värd att besöka är stranden i bukten Cala di Volpe, och vidare till Porto Cervo med den brokiga kosmopolitiska hamnen. Nästa destination är en liten fiskeby, Porto Palma på ön Caprera och sen till La Maddalena, skärgårdens huvudstad med ett brett utbud av vikar för bad.

Stagno Torto (norr om La Maddalena), Cala Santa Maria och framför allt Cala Coticcio vid östra sidan av Caprera är vackrast i området. Man bör även besöka Bonifacio i södra Korsika med sina runda granitblock och förtjusande stränder.

Vår bas i Portisco finns vid Marina Di Portisco). Adressen är: Vilaggio Marina di Portisco Condominio Il Poggio Localita Portisco, Strada Provinciale 94, Km 0,1 07026 Olbia, Italy Vid ankomst så ber vi er kontakta vår lokala personal för att boka ett möte, telefon nummer: +39 380 18 15 140

  • Väder & Vind

    På sommaren kan milda Nord Västvindar nå upp till 5 eller 6 Beaufort i Bonifacio (mellan norra Sardinien och Korsikas södra ände, är en region med jet effekt.) Temperaturerna på sommartid når vanligtvis upp till ca 40 grader. Lågsäsongen är övervägande mild och tyst, regnfall och stark vind kan förekomma.


 

Efter att ha valt destination och segelbåt fyll in boknings formuläret.
I näst kommande fält betalningsalternativ kan ni välja mellan avbetalning
i 12 eller 24 månader med 0% i ränta, faktura eller kort via Resurs Bank.

Sardinien: 7 dagars resväg

Avgång: Marina Di Portisco
Avstånd: 97 Nautiska mil

Dag 1: Ombordstigning - Portisco - Cala di Volpe – Cannigione (19 nm)
Dag 2: Cannigione - Cala Spalmatore -La Maddalena (15 nm)
Dag 3: La Maddalena - Isola Santa Maria -
Bonifacio (Korsika) (20 nm)
Dag 4: Bonifacio - Lavezzi - Teresa di Gallura (14 nm)
Dag 5: Teresa di Gallura - Cala Coticcio -Porto Cervo (22 nm)
Dag 6: Porto Cervo - Portisco (8 nm)
Dag 7: Återlämning av båt