Segla i Italien De Tonskaska Öarna

DE TONSKASKA ÖARNA

En seglingsresa i Italien I antiken var Elba semester ön för Romarna, idag är det en favorit destination för varje seglare. Elba är mångfasetterad och erbjuder typiska Italienska hamnar, moderna marinor och skyddade vikar. Härifrån har du också chansen att besöka Korsika.

I Portoferraio är det värt att se slottet Forte Stella från 1500-talet och Palazzo Dei Mulini, Napoleons stadsboende under Hans exil 1814. Marciana Marina är en förtrollande liten hamnby på nordvästra sidan av Elba och den naturligt skyddade hamnen i Porto Azzurro måste ingå i varje kryssning.

Därefter ska man besöka norra kustens livliga Bastia eller Macinaggio. Ön Capraia är den tredje största ön i Toskanska skärgården, dess huvudstad och hamn ligger på östra sidan. Idag är Capraia och öarna som tillhör den Toskanska nationalparken det största skyddade marina området i hela Europa, hem för delfiner, kaskeloter och medelhavets munksälar.

  • Väder & Vind

    På sommaren når vinden huvudsakligen fastlandet från Väst till Öst, och i Öarna från Sydost. På natten är det vanligen en lätt Syd Östlig vind. Det är knappast starka Vindar. Det Stormiga Libbeccio kommer från Syd Väst och blåser bara när det finns lågtryck mellan Genua golfen.


 

Efter att ha valt destination och segelbåt fyll in boknings formuläret.
I näst kommande fält betalningsalternativ kan ni välja mellan avbetalning
i 12 eller 24 månader med 0% i ränta, faktura eller kort via Resurs Bank.

Toskanska öarna: 7 dagars resväg

Avgång: Marina di Scarlino (Puntone)
Avstånd: 157 Nautiska miles
Dag 1: Yacht ta över
Dag 2: Puntone - Portoferraio (Elba) (22 nm)
Dag 3: Portoferraio - Golfo di Viticcio - Capraia (30 nm)
Dag 4: Capraia - Macinaggio (Corsika) (20 nm)
Dag 5: Macinaggio - Bastia (Corsika) (17 nm)
Dag 6: Bastia - Porto Azzurro (Elba) (49 nm)
Dag 7: Porto Azzurro - Puntone (19 nm)
Dag 8: Yacht retur