Segla i Frankrike Cote d`Azur


Har du länge haft planer på att segla i Frankrike men att det aldrig blivit av?
Våra båtar står till ditt förfogande för
en spektakulär seglingsresa längs rivieran med NavyVentus.

Seglingsresa i Frankrike
Under din seglingsresa i Frankrike spenderar du tid med din familj och vänner. Seglingen varvas med ett par dopp i det azurblåa havet. Hamnarna bjuder på allt från stillsamt fiskeby liv och lukten av blomstrande lavendelfält till jetsetliv med gigantiska lyxjakter.
Att segla i Frankrike är ett av de bästa sätten att upptäcka landet på och spendera sin semester. Segling i Frankrike innebär sol, azurblått hav, plötsliga klippor med god mat och dryck.

Cote d`Azur
Att segla i Franska rivieran innebär sol, branta klippor, palmer och rosa blommor, omgivet av ett azurblått hav—Franska rivieran är fantastiskt. Här kommer du kunna äta och dricka gott. Seglingen utgår från Bormes Les Mimosas vid Cote d’Azur och under er seglingsrutt kan ni uppleva exklusiva platser som förslagsvis Saint Tropez, Nice, Cannes och Antibes. Vår bas i Bormes-les-Mimosas ligger mitt på Rivieran. Därifrån är det nära att segla till Saint Tropez, den lilla byn som blir ett jetsetparadis varje sommar. Antibes var Pablo Picassos favoritplats och staden har ett stort kulturarv med gamla byggnader. Nice är navet på den syditalienska delen av kusten och Cannes lockar till sig mänger av kändisar under den årliga filmfestivalen. I furstendömet Monaco står dyra sportbilar på rad utanför märkesklädesbutikerna och casinot.

Passera gärna de magiska Ile d’Hyeres, de fyra gyllene öarna vid kusten.
Port-Cros som är en av de vackraste öarna i världen (sprid inte det till för många!). Vid hamnen finns ett par barer som är perfekt efter en dags segling med en eller ett par kalla öl. Porquerolles är lite större än Port-Cros, men är minst lika vacker. Ni kan med båten hitta avskilda vikar och stränder. På ön kan ni även hitta stranden Plage Notre Dame.
Ön Île du Levant, är till det mesta avstängd. Ile de Bagaud ön är nationalparks reserverad och är för närvarande obebodd och otillgänglig.

Vår bas här finns vid (Port de Bormes, 83230 Bormes-les-Mimosas, FRANCE). Vår personal väntar på er vid vårt NavyVentus/Kiriacoulis kontor, som ligger i mitten av Marinan i Bormes, bredvid restaurangen CAP 120.

Korsika

Att segla i seglingsområdet vid Franska Korsika är bland det mest tillfredsställande i västra Medelhavet, speciellt i området kring Elba och Bonifaciosundet.
Det finns hundratals grottor med vita idylliska stränder, massor av ställen att ankra på och bra hamnar. Korsika består mestadels av höga berg och har ett snitt på 568 meters höjd. Det högsta berget är Monte Clinto som har en höjd på 2706 meter.
I södra delen av Korsika har vi Bonifaciosundet som separerar Korsika och Sardinien. Här är vinden hårdare och klipporna är höga, branta och vita. Därav är Boniafaciosundet en dröm destination för seglare, eftersom det alltid är vind här mellan 2-3 beaufort.
Ni kan segla till norra delen av Korsika och över Bonifaciosundet, för att ta er till södra delen av Sardinien för att uppleva Maddalena Arkipelagen, som är en grupp av otroligt vackra öar. Ni kan även segla längre söder ut och besöka Costa Smeralda på Sardinien med dess magiska stränder och byar med ett område som är en populär samt lyxig turistort.
Vår bas finns på Korsika och vår personal väntar på er vid vårt NavyVentus/Kiriacoulis kontor som ligger i mitten av hamnen av Propriano, framför brygga G. Adressen är: Port de Plaisance, PONTOON G, 20110 PROPRIANO, CORSE FRANCE

 • Väder & Vind

  Under sommarmånaderna påverkas vinden mest av termiska strömmar. Den starka
  solsken orsakar en betydande ökning av luftmassan över fastlandet under dagen.
  En havsvind blåser, som på eftermiddagen kan nå upp till 3 till 4 Beaufort, som kommer från a
  sydostlig eller östlig riktning. Vinden försvinner på natten. Den nordvästra vinden,
  Mistral, närvarande mestadels under lågsäsongen, kan ibland blåsa riktigt starkt.


 

Efter att ha valt destination och segelbåt fyll in boknings formuläret.
I näst kommande fält betalningsalternativ kan ni välja mellan avbetalning
i 12 eller 24 månader med 0% i ränta, faktura eller kort via Resurs Bank.

Cote d´Azur: 7 dagars resväg

Avgång: Bormes Les Mimosas
Avstånd: 138 Nautiska mil
Dag 1: Ombordstigning - Bormes - St.Tropez (24 nm)
Dag 2: St.Tropez - Iles de Lerins - Antibes (33 nm)
Dag 3: Antibes - Monaco (16 nm)
Dag 4: Monaco - Cannes (24 nm)
Dag 5: Cannes - Porquerolles (41 nm)
Dag 6: Porquerolles - Port Cros - Bormes (10 nm)
Dag 7: Återlämning av båt