Segla i Grekland Joniska Ögruppen


Korfu, Lefkas och Joniska öarna

En seglingsresa i Grekland och Korfu, Lefkas, Zakynthos, Kefalonia. Joniska havet är ett område med milda vindar, jämfört med Meltemi områden i Egeiska havet. Sju öar, Korfu med sin grönska, traditionella bergsbyar och varierande kust (Här har vi även vår bas) Ön Paxos, med sin kalkstensvik Lakka.

Ön Lefkas, det joniska Öarnas pärla, där du hittar vår andra bas. Viken i lilla Fiskardo på Kefalonia lockar till sig upp till åttio segelbåtar åt gången. Inte mindre storslagna är hamnarna i de två små öarna Kalamos och Kastos. Den natursköna ön Zakynthos, med sina sagolika stränder, romantiska landskap, rev och mystiska grottor.

Ön Ithaka, Odysseus och Penelopes ö. Vill man uppleva spänning ska man segla genom sundet mellan Kefalonia och Ithaka, där jet effekten som förekommer i området accelererar till kraftiga vindar.

Det råder goda seglings förhållanden mellan Korfu i norr och Zakynthos i söder där vinden är en pålitlig kryssnings partner.

Under sommar månaderna kan du känna en lätt bris från öst eller sydost på morgonen, till att under dagen växla till nord-västlig riktning och nå från 2 till 4 och ibland också 5 beaufort på eftermiddagen för att igen lägga sig runt 20:00. Man kan även känna den varma sunnanvinden Sirocco.

Det råder inga svåra förhållanden och är den ideala lösningen för familjer eller för dem som chartrar segelbåtar och har mindre erfarenhet av segling. Under början av våren och på slutet av hösten kan lågtryck förekomma i området. Du bör då vara beredd på ett par dagars kraftiga vindar.

  • Väder & Vind

    Det råder goda seglings förhållanden mellan Korfu i norr och Zakynthos där vinden är en pålitlig kryssnings partner. Under sommar månaderna kan du känna en lätt bris från Öst eller Sydost på morgonen, för att under dagen växla till Nord-Västlig riktning och nå 2 till 5 Beaufort på eftermiddagen. Man kan även känna den varma Sunnanvinden Sirocco. Det råder inga svåra förhållanden och är idealisk destination för familjer och oerfarna seglare. Under början på våren och slutet på hösten, kan lågtryck förekomma i området . Du bör då vara beredd på ett par dagars kraftiga vindar.


 

Efter att ha valt destination och segelbåt fyll in boknings formuläret.
I näst kommande fält betalningsalternativ kan ni välja mellan avbetalning
i 12 eller 24 månader med 0% i ränta, faktura eller kort via Resurs Bank.

Joniska öarna :14 dagar färdväg

Avgång: Korfu, Marina Gouvia
Avstånd: 254 nautiska miles
Dag 1: Yacht ta över
Dag 2: Korfu - Sivota - Mourtos (24 nm)
Dag 3: Mourtos - Ag. loannis - Parga (20 nm)
Dag 4: Parga - Mytikas - Preveza (28 nm)
Dag 5: Preveza - Skorpios - Nidri (Lefkas) (18 nm)
Dag 6: Nidri (Lefkas) - Spartochorion (Meganision) (9 nm)
Dag 7: Spartochori - Ithaki - Fiskardo (Kefallonia) (19 nm)
Dag 8: Fiskardo - Skinos - Vathi (Ithaki) (17 nm)
Dag 9: Vathi - Porto Leone - Kalamos (20 nm)
Dag 10: Kalamos - Ag. Nikolas - Lefkas (21 nm)
Dag 11: Lefkas - Gaios (Paxoí) (33 nm)
Dag 12: Gaios - Lakka (Paxoí) (12 nm)
Dag 13: Lakka - Petriti (Korfu) (19 nm)
Dag 14: Petriti - Marina Gouvia (14 nm)
Dag 15: Yacht retur