Segla i Grekland Joniska Ögruppen


Korfu, Lefkas och Joniska öarna

En seglingsresa i Grekland kring öarna Korfu, Lefkas, Zakynthos och Kefalonia. I Joniska havet är vindarna milda och därför är seglingen lättare och passar framförallt dig som är mindre erfaren eller reser med familj.

Havet har ett ett område som består av sju öar, Korfu (här vi har en bas) med sin grönska, traditionella bergsbyar och varierande kust. Ön Paxos med sin grunda kalkstensvik Lakka. Ön Lefkas (här har vi en till bas) det joniska öarnas pärla och seglingen här är ett måste. Viken Fiskardo på Kefalonia lockar till sig upp till åttio segelbåtar åt gången. Inte mindre storslagna är hamnarna på de två små öarna Kalamos och Kastos. Den natursköna ön Zakynthos, med sina sagolika stränder, romantiska landskap, rev och mystiska grottor. Ön Ithaka, Odysseus och Penelopes ö. Vill ni uppleva spänning ska ni segla genom sundet mellan Kefalonia och Ithaka. Där förekommer jet effekten, med vindar som accelererar till kraftigt.

Det råder goda seglings förhållanden mellan Korfu i norr och Zakynthos i söder där vinden är en pålitlig kryssnings partner. Under sommar månaderna kan du känna en lätt bris från öst eller sydost på morgonen. Under dagen kan vinden växla till nord-västlig riktning och nå mellan 2 till 4 och ibland också 5 beaufort på eftermiddagen för att igen lägga sig runt 20:00. Du kan även känna den varma sunnanvinden Sirocco. Under början av våren och på slutet av hösten kan lågtryck förekomma i området. Du bör då vara beredd på ett par dagars kraftig vind.

Vår bas i Korfu ligger i hamnen Marina Gouvia, där vår personal väntar på er. Adressen är: Marina Gouvia – 49100 Corfu, Greece

Vår bas i Lefkas ligger i den nya hamnen Lefkas Marina. Vår personal väntar på er precis intill hamnen. Adressen är: Lefkas Marina – Anatoliki Paralia Lefkados 31100 Lefkas, Greece

  • Väder & Vind

    Det råder goda seglings förhållanden mellan Korfu i norr och Zakynthos där vinden är en pålitlig kryssnings partner. Under sommar månaderna kan du känna en lätt bris från Öst eller Sydost på morgonen, för att under dagen växla till Nord-Västlig riktning och nå 2 till 5 Beaufort på eftermiddagen. Man kan även känna den varma Sunnanvinden Sirocco. Det råder inga svåra förhållanden och är idealisk destination för familjer och oerfarna seglare. Under början på våren och slutet på hösten, kan lågtryck förekomma i området . Du bör då vara beredd på ett par dagars kraftiga vindar.


 

Efter att ha valt destination och segelbåt fyll in boknings formuläret.
I näst kommande fält betalningsalternativ kan ni välja mellan avbetalning
i 12 eller 24 månader med 0% i ränta, faktura eller kort via Resurs Bank.

Joniska öarna: 14 dagars resväg

Avgång: Korfu, Marina Gouvia
Avstånd: 254 nautiska mil
Dag 1: Ombordstigning - Korfu - Sivota - Mourtos (24 nm)
Dag 2: Mourtos - Ag. loannis - Parga (20 nm)
Dag 3: Parga - Mytikas - Preveza (28 nm)
Dag 4: Preveza - Skorpios - Nidri (Lefkas) (18 nm)
Dag 5: Nidri (Lefkas) - Spartochorion (Meganision) (9 nm)
Dag 6: Spartochori - Ithaki - Fiskardo (Kefallonia) (19 nm)
Dag 7: Fiskardo - Skinos - Vathi (Ithaki) (17 nm)
Dag 8: Vathi - Porto Leone - Kalamos (20 nm)
Dag 9: Kalamos - Ag. Nikolas - Lefkas (21 nm)
Dag 10: Lefkas - Gaios (Paxoí) (33 nm)
Dag 11: Gaios - Lakka (Paxoí) (12 nm)
Dag 12: Lakka - Petriti (Korfu) (19 nm)
Dag 13: Petriti - Marina Gouvia (14 nm)
Dag 14: Återlämning av båt